hallótávolságon belül

Beszélgessünk 2012-ről

Sziasztok!
2012 nyilván mindenkit foglalkoztat mostanában, ezért gondoltam, megnyitom ezt a topicot.
Jómagam nagyon félek 2012-től, azaz nálam ez egy hullámvasút, mert van, amikor ha eszembejut, hogy nemsokára 2012 lesz, annyira félek tőle, hogy azt hiszem, mindjárt kidobom a taccsot, van, amikor meg ha eszembejut, hogy 2012 lesz nemsokára, úgy érzem, hogy olyan boldog vagyok, hogy az nem igaz. Most azonban sajnos a rettegős időszakomban vagyok, és bőghetnékem van, annyira félek 2012-től.
Ha elolvassátok a blogomat, talán sejthetitek, hogy miért.
Szóval beszélgessünk 2012-ről,ki mit vár ettől az évtől, ha féltek tőle, miért, ha örültök neki, miért.
Sok szeretettel ölel mindenkit: Anna

Sziasztok!
2012első jelentős eseménye már megtörtént a Vakinfón.
A blogok menüpont alatt egy újabb blogot találhattok: ezt a blogot Niki nyitotta,és a kutyákról fog írni benne.
A Vakinfón egyelőre ez történt 2012-ben.
Üdv: Anna

Sziasztok!

én is tiszteletben tartom a véleményedet és valóban eszmecseréről van szó, részemről semmi gond. Nekem főleg a már említett mágikus dolgokkal van bajom, oldás, kötés, átoklevétel egyebek. Nem mélyedtem bele jobban ebbe, tehát amiket leírtál érdekes információkk. Persze mindenkinek más a hitbeli és egyéb meggyőződése, megítélni nem akartam senkit.

én itt be is fejezném, mert valóban nem ebbe a topicba tartozik már amiről írunk, de örültem az eszmecserének!

Sziasztok!
Nagyon szuper, hogy itt írogattok, meg az eszmecserétek is szuper nagyon, de az a helyzet, hogy elkanyarodtatok a topic témájától.
Ha nyitnátok egy ezotéria, és vallások, vagy beszélgessünk az ezotériáról c. topicot, akkor ott nagyon hiperül el lehetne beszélgetni erről a témáról.
Ennek a topicnak viszont az a címe, hogy beszélgessünk 2012-ről, és itt már nagyon nem 2012-ről folyik a diskurzus. Engem különösebbben nem zavarna, de ha valaki mondjuk fél év múlva regisztrál majd ide a vakinfóra, és nézelődik a fórumtopicok között, és megtalálja ezt a topicot, ahova már mondjuk nem írtak egy ideje, akkor szegénykém nem fogja tudni eldönteni, hogy most mi is akar ez lenni, miről is szól ez a topic.
Ha viszont valami érdekes történik valakivel 2012-ben, és azt leírja ide, vagy linkel ide cikkeket, akkor az szuper ehhez a topichoz.
Nyitok nektek beszélgetős topicokat.

Folytatva a gondolatmenetet, az ezotéria tehát nem vallás, nem tényállítások halmazát adja egy őt követő ember számára. Ellenkezőleg: az ezotéria valójában egy utat, egy ösvényt jelent az iránta érdeklődőnek, amin végighaladva eljuthat a megvilágosodásig, aminek nyilván több szintje lehet, hiszen sosem tudhatunk mindent. Ami alaptételnek számít, az az, hogy semmi sem biztos, semmi sem bizonyos. Többféle alternatíva, elképzelés, elmélet létezhet mindenre, még magára a létezésre is, és pontosan a te feladatod az, hogy eldöntsd, hogy te mit érzel magadénak, mivel tudsz jobban azonosulni, mit tudsz leginkább a saját életed aspektusában önmagadra kivetíteni. Az ezotéria esetében tehát elsősorban nem hinni kell, hanem valamilyen, a szellemi fejlődést biztosító úton haladni. Én nem csak könyveket olvastam, hanem aktív eszmecserét is folytattam létfilozófiai, spirituális témakörökben az átlagnál jóval magasabb szellemi szinten mozgó emberekkel, és bizton állíthatom, hogy van olyan, aki a Bibliát elfogadja szentírásnak. Ezek az emberek általában az ezotériát a vallások egyfajta kiterjesztésének tekintik (tapasztalataim szerint), és gondolkodásra, kreativitásra, saját magunk által feltett kérdések önmagunk által történő megválaszolására motiválnak. Ez az a szellemi szabadság, amit a vallások nem nyújthatnak, mert azok csak állítanak, de kevésbé sarkallnak gondolkodásra. Persze pl. a Bibliában leírtakon is el lehet gondolkodni, de attól még nem feltétlenül fogsz új szintre emelkedni. Én pl. hasonló eszmecserék alkalmával volt, hogy kb. 3 nap alatt többet tanultam (saját magam által feltett kérdések megválaszolásával is), mint addigi egész életem során. A vallások elvárják tőled, hogy feltétel nélkül mindent elhiggy, amit hirdetnek. Az ezotéria nem kötelez semmire, a választás mindig mindenben a tied.

Egy konkrét példa is eszembe jutott. A vallások egyértelműen szeretik kimondani, hogy mi a jó, és mi a rossz dolog, cselekedet, stb. Nos az ezotéria ilyen szigorúan nem foglal állást ebben. Természetesen kapsz magyarázatot erre is, de gyakorlatilag magadnak kell mérlegelned, és döntened. Sőt, a kontraszt ennél még sokkal nagyobb, hiszen az ezotéria adott esetben az átlagos felfogás szerint rossznak számító dologból is képes majdhogynem jót csinálni, persze nem magát a cselekedetet tekinti akkor sem jónak, hanem sokkal inkább azt a személyt, akihez mindaz köthető.

Nem tudom, mennyire sikerült objektív módon leírnom ezeket, mindenesetre azt leszögezném, hogy én egyáltalán nem szándékozom az ezotéria különféle tanait hirdetni sem itt, sem máshol, nem is tudok vele minden téren azonosulni, ahogy gyakorlatilag mással sem. Én csak egy szimpla érdeklődő volnék, aki szereti a dolgokat több nézőpontból megismerni, és törekedni a valóság minél teljesebb megismerésére, ami úgy egyébként teljes mértékben nem lehetséges. Az ember soha nem tudhat meg mindent, még akkor sem, ha egyesek azt állítják magukról, hogy ők márpedig mindent tudnak és értenek. Legyen szó akár létezésünk okáról, céljáról, akár a teremtésről (aki egyáltalán hisz ilyesmiben), bármiről. Csak törekedni tudunk a tudás kiteljesítésére, de sohasem lehetünk bizonyosak semmiben. Még abban sem lehetünk biztosak, hogy én jelenleg épp ezeket a sorokat írom, és pont ide. Hiszen magát a valóságot sem vagyunk képesek biztosan definiálni. Persze tudunk róla, amit tudunk, mert az a legegyszerűbb, amit úgy általában mindenki elfogad. De sokszor nem az az igazság. De hogy akkor mi? Hát pont erről írok, hogy 100%-ig nem lehetünk biztosak semmiben.

Alapvetően ilyesmikről (is) szól az ezotéria, persze "fanatikusok" előállnak általában saját meggyőződésekkel, véleményekkel, de nem szabad megfeledkezni arról, amit fentebb írtam. Tudom, utóbbi gondolatok már igen messze járnak a hagyományos vallásos felfogástól. Nem is volt célom senkineka véleményét átformálni, inkább csak gondolkodásra serkenteni azt, aki egy kicsit is fogékony rá.

Tehát Tamás, mindettől függetlenül én nem tartom kevesebbnek vagy rosszabbnak azt, amiben hiszel, csupán leírtam ezt-azt, hogy szélesítsük látókörünket.

Durgi!
Kérlek, az alábbiakat (és persze az eddigieket se) vedd vitaindító gondolatoknak, véleménynek, mivel a szándékom nem is ez. Tekintsd inkább egyfajta baráti eszmecserének, hisz valójában az is. :)
Én természetesen tiszteletben tartom ugyanúgy a te véleményedet és álláspontodat, de azért a tisztánlátás érdekében egy-két dolgot még lejegyeznék eme post keretein belül.

Amit te írsz, az a fajta ezotéria valóban távol áll a Bibliától, adott esetben mindenféle vallástól, de azért a dolog nem ilyen egyszerű. Ha azt hallod, hogy ezotéria, vagy spiritualizmus, akkor elsőre ne az jusson eszedbe, hogy varázslás, bálványimádás. Nyilván ilyen irányzatok is akadnak, sőt, "varázslatnak" tűnő gyakorlatok is előfordulnak az ezotéria területén, de messze nem erről szól minden. Talán kezdjük ott, hogy tulajdonképpen miből gondolod, hogy az ezoterikusok istenképe alapvetően különbözik pl. a tiedtől? Persze, egyértelműen igaz, hogy különbözhet, de a hangsúly azon van, hogy lehetőség szerint különbözhet, de nem törvényszerűen. Egy ezotéria iránt érdeklődő személy nyugodtan lehet valamilyen vallás követője is, hiszen az ezotéria nem vallás. :)
Az az igazság, hogy kb. az összes létező vallásban vannak azonosságok, a leglényegibb dolgok sokszor megegyeznek, csak maximum máshogy vannak megnevezve, más megfogalmazásban vannak tálalva. Ugyanakkor nyilvánvaló különbségek is vannak. Próbálok tárgyilagos maradni most, de azért az tény, hogy a mifelénk "divatos" vallások egy viszonylag leegyszerűsített, az átlagember szintjén is érthető istenképet és vallási kultúrát tálalnak a hívőknek. Azért ez nem mindenhol van így, pl. a különféle távol-keleti vallások jóval nagyobb szabadságot biztosítanak a hívőiknek gondolataik, felfogásuk terén. A dolgok leegyszerűsítésével csak annyi a probléma, hogy az adott vallás kimond valamit, és azt megcáfolhatatlannak állítja be, tényként, megdönthetetlen állításként (kvázi axiómaként) adja elő a hívő számára. Ez valóban megfelelhet annak, aki egyszerűen szeretne valamiben hinni, szeretne valamit követni, valami szerint élni, valamint gondolkodás nélkül elfogadni dolgokat, amikre máskülönben nem tudna értelmes magyarázatot találni. Ezeket le kellett írnom, hogy a következőkben leírtak is érthetők legyenek.

Folyt. köv

Sziasztok!

Mindenek előtt boldog új évet kívánok mindenkinek!

Egy kicsit visszakanyarodnék az ezoterikus dolgok és a Biblia kapcsolatára. Sajnos azt kell írnom, hogy nem egyeztethető össze a Bibliával egyetlen mágia és egyéb misztikus dolog sem. Isten egyértelműen tiltja más istenek bálványok imádását és a varázslást is. Lehet, hogy bizonyos ezoterikus írók hívőnek vallják magukat, de ha igazán hívő emberek lennének, nem folynának bele ilyen dolgokba. Református hívőként és vallástanárként nem az ilyen dolgok iránt érdeklődőkkel, hanem ezekkel a dolgokkal nem vállalhatok közösséget. Ettől függgetlenül mindenkinek saját döntése, hogy melyik utat választja, én már választottam.

Szia Petra!
Én is kívánok neked nagyon boldog új évet.

Sziasztok!
Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindenkinek!
Petra

Sziasztok!
Kedves Csabi!
Nagyon rendes tőled, hogy leírtad ezeket a sorokat,és általánosságokban tényleg igazat is tudok adni neked. Ám van, amikor a félelmeknek komoly alapjuk van, még akkor is, ha azon félelmek olyan hatalmasak, hogy azok kikezdhetik az adott ember egészségét is.
Ha én egy nagyon drasztikus változást szeretnék véghezvinni az életemben, és ismerem a környezetemben lévő embereket,és tudom, hogy ők ezzel nem értenének egyet, mivel ismerem őket, és tudom, hogyan gondolkodnak a világról, miről mit gondolnak, és azt is tudom, hogy ők nem adnák meg nekem azt a segítséget, amir szükségem van ehhez a drasztikus váltáshoz, akkor sajnos a félelmeknek nagyon komoly alapjuk van.
Ma még pihengetek, de holnap elkezdem a Canossajárásomat.
Ezen a héten el kell intéznem pár dolgot, meg pénteken lesz informatikatanfolyamom, és beszélnem kell az oktatóval a tanfolyamon, hogy mennyire megy nekem a tanfolyam, és hogy mennyit kell tanulnom a február 2-i Ecdl-vizsgámra. Ha azt mondja az oktató, hogy nagyon nem vagyok hiperszuper,és minden percet ki kell ahhoz használnom, hogy a vizsgám sikerüljön, akkor csak februárban tudok nekiállni a dolgok intézésének.
Van egy levelezőlista, ahova írt egy gyógypedagógus hölgy,és én fent vagyok azon a listán, és írtam ennek a hölgynek a mailcímére, és megírtam neki az összes problémámat. Ha tud ajánlani a hölgy olyan szakembert,aki tud segíteni nekem a párkeresésben, akkor még januárban elkezdem a dolgok intézését.
Több százezerszer végiggondoltam a dolgokat, és most már biztos vagyok abban, hogy csak az segít rajtam, ha megtalálom életem párját. Ebben az esetben meg fogok szabadulni az összes félelmemtől, tudni fogom, hogy van egy férfi,aki mindig ott fog állni mellettem, és így szabad lélekkel tudok hallgatni a belső hangra, ami nemmás, mint Isten hangja, és el fogom tudni dönteni, hogy mi legyen az új vallásom, és ha a családtagjaim emiatt mérgesek lennének rám, akkor sem történne semmi, mert lenne egy férfi, aki velük szemben megvédene, és ha a családtagjaim nem akarnának segíteni bizonyos dolgokban, amikre szükségem van, akkor ő segítene, vagy mondjuk szólna a barátja húgának/nővérének/anyukájának/nagynénikéjének, stb. és segítenének ők.
Most már nem félek 2012-től, mert eldöntöttem, hogy mit kell ahhoz csinálnom, hogy megtaláljam az utamat.

Most már csak az a gond, hogy kellene találnom olyan szakembert, aki a párkeresésben tudna nekem segíteni.
Ha tudnátok ajánlani ilyen szakembert, az nagyonszuper lenne.
Mivel úgy tudom, hogy törvény tiltja, hogy emberek személyes adatait kiírja valaki egy nyilvános internetes fórumra, ezért a szakember nevét, telefonszámát, e-mailcímét az alábbi e-mailcímre várom: szanna@chello.hu
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.
Ja, ha az illetőnek a nevét írnátok ide, meg a honlapcímét, az sztem nem gond.

Sziasztok!
Sajnos, tegnap már fáradt voltam, ezért nem tudtam összeszedni a gondolataimat.
Kedves Luca!
Nagyon aranyos vagy, hogy írtál a fórumba.
Nem tudom, milyen vallású vagy, de csodálatos az istenképed, nagyon csodálatos emberke lehetsz. Szívesen barátkozom ilyen különleges emberekkel.
Ha gondolod, írj az alábbi e-mailcímemre: szanna@chello.hu
Üdv: Anna Tatabányáról

Sziasztok!

Szerintem nem érdemes félni, nemcsak egy dátumváltástól, hanem semmitől, azaz a lényeg az lenne, hogy az ember minél kevesebb dologtól féljen...
Legkevésbé érdemes félni olyan dolgoktól, minthogy "a jövőben mi nem fog sikerülni", "mi miért nem fog sikerülni", illetve nem kellene arra gondolni hogy milyen rossz dolog történhet a jövőben, mert az e gondolat kapcsán fellépő félelem arra sarkallja az embert hogy ne tegyen semmit.
Ha valaki félelemmel van tele, nem tud tisztán, higgadtan gondolkodni.
A félelem valamely, esetleges jövőben bekövetkezendő rossz dologtól (ami még nem következett be, de bekövetkezhet), meglehetősen irracionális és csak arra jó, hogy az ember sajátmagának ártson.
Magamnak is írom ezeket a sorokat, sajnos rám jellemző a negatív gondolkodás bizonyos, az életben történt sok rossz dolog miatt, félelmek miatt sokszor nem tettem meg amit meg kellett volna és ezért tudtomon kívül elszalasztottam a kedvező lehetőséget.

Nem érdemes félni!

Üdv, Csabi

Sziasztok!
Most már 2012 van. Amikor anyukám szólt, hogy tíz másodperc múlva éjfél, annyira megijedtem, hogy összerázkódtam, pedig december 30-án még annyira hiperszuperboldog voltam, fogalmam sincs, miért.
2012 van, és én nem tudok neki örülni.
Kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet.
Luca, nagyon örültem a levelednek, ha gondolod írj az e-mailcímemre: szanna@chello.hu

Sziasztok!
Nem kívánnék komolyabban belefolyni a virtuális társalgásba, ámde meg kell jegyeznem - Ricsoszhoz némileg csatlakozva -, hogy bizony BEJBEEE nem helytálló egészen az a kijelentésed, miszerint az ezotéria, a spiritualitás és a Biblia soha, semmilyen körülmények között nem egyeztethető össze. A legtöbb ezotériával foglalkozó ember hívő is egyben, és a kereszténység esetében a Bibliát elfogadják szent könyvként. De persze az is tény, hogy nem mindenki. Pl. ha ismertebb nevet akarunk említeni a témában: Dethlefsen Torwald, aki számos ezoterikus könyv szerzője, szintén kritizálja a kereszténységet, elsősorban az egyházat. De ez csak egy példa, ez szerintem teljesen személyfüggő. Mellesleg ha már itt tartunk, azt gondolom alapvetően, hogy egy adott vallás és az ahhoz kapcsolódó egyház egyformán történő követése, elismerése egyáltalán nem triviális, azaz a kettő nem feltétlenül jár együtt, bár érdekes, a legtöbbeknél ez azért talán mégis így van.

Anna!- megítélésem szerint mindegy, hogy valaki leborulva, összekulcsolt kézzel, törökülésben meditálva, avagy fegyelmezetten állva szól Istenhez, hiszem, hogy Ő mindenben és mindenkor OTT van, figyel Rád. Teremtőnk jelen van az előttünk levő világban, jelenünkben, velünk s köröttünk élő emberekben is ott van....Szenvedélyek, dacok sűrűsödnek lelkünk peremén, amikkel nem tudunk leszámolni, pedig olykor "áldozatot" is kell/ene hoznunk Istenért, avagy magam és mások üdvéért.Ő eltölt minket az erősség ajándékával, ad félelmet is, de nem kárhozatra vivő félelmet, hanem a teremtő, alkotó félelmet, amely fölemel, lendít, utat mutat. Hibáinknak is rendeltetése van.....Nem kell bonyolultnak látnotok Istent! Ő megelégszik "kevéssel" is, CSAK az legyen őszinte, sohasem önelégült. A világ zúduló bajaiban és életünk forgatagában egy-egy imatöredéket is, ha tudsz magadból kicsiholni, hidd el: ez a kevés sem kevés Istennek.Ő nem küld nekünk leárazott kis Jézust, de nem is lesz "végkiárusítás" tárgya! - s nála bizony nincs árengedményes szeretet sem....A házasságról: az nem szerencsejáték, hogy, ha nem nyert, hát kilépek belől. Sokszor NAGYON nehéz jónak lenni, jót tenni, elviselni ami ránk szakad, de semmi sem lehet kegyetlenebb, mint amikor saját lelkiismeretünk gyötör. Szívemből kívánom: fel tudd oldani feszültségeidet, megtaláld a személyedre szabott helyes utat, amelyen jól érzed magadat, s beteljesítheted feladataidat!Vágyakat teljesítő , áldott Új Esztendőt Neked+Valamennyiőtöknek: Luca

Szia Bejbee!

Valóban ellentmondásosak vagyunk mi, emberek.
Abban azonban nem értek veled teljesen egyet, hogy a jézusi szeretet, és a biblia nem fér össze a spiritualitással.
Nem kívánok az "ördög???" ügyvédjeként fellépni, -mivel nincs jogi diplomám, mint pl. Rékának :) :)- de szerintem érdemes lenne meghallgatnod, milyen értelemben függ össze a spiritualitás, és a biblia ismerete.
Ha beírod a google-ba, hogy "Villás Béla", lehet, hogy kiad egy-két előadást, amit érdemes lenne meghallgatni ahhoz, hogy az ember véleményt mondjon.
Ez egy -a többitől teljesen eltérő- spirituális irányzat, sok minden van benne.
Most zárom levelem, azzal, hogy én nem kívánok senkinek boldog újévet, hanem inkább azt mondom, hogy ti legyetek boldogok, és nem az újév.
Üdv:
Ricsosz

Sziasztok! Szia, Anna!

Tényleg vannak jó gondolatok ebben a baháj vallásban. Az, hogy valakinek a munkája hivatás is legyen elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkájában tényleg jól teljesítsen, és testét-lelkét beleadva tudjon tevékenykedni. Ilyenkor a dolgozó szereti munkáját, és az a lehető legjobb eredménnyel fog járni mindenki számára. Ellemben mind a munka színvonala, mind a munkás közérzete rossz lesz.
Az is jó gondolat, hogy a házasság fontos. De ezeket már sokan mások is leírták, pl csak amit legutóbb olvastam, Eckhart Tolle is azt írja a párkapcsolatokról, hogy kitűnő spirituális gyakorlattá válhatnak. Az meg hogy az ember testileg-lelkileg vonzódjon a párjához szerintem alap ahhoz, hogy a házasság jó legyen, de mindez nem elégséges, emellett folyamatosan ápolni kell a kapcsolatot, dolgozni kell magunkon. Ez pedig nem könnyű, mármint a magunkon való munka, amit egy ilyen közeli párkapcsolat előhoz szükségszerűen.
A napirend is jó dolog. Erről meg annyian írnak, hogy nem is tudom, milyen területről említsek nevet.:)
De azt nem értettem soha semmilyen vallásban, a kereszténységben sem, hogy minek ehhez ceremónia, térdeplés, leborulás, főleg kötelező jelleggel. Ha Isten tökéletes, akkor miért van szüksége a mi leborulásainkra? Ha valaki tökéletes, akkor szerintem semmire és senkire nincs szüksége. Vagy akkor nem tökéletes? Ha haragszik, ha nem úgy csinálsz egy rituálét, akkor meg egyáltalán hogy lehet tökéletes? A harag, a hiányérzet negatív dolog, és közel sem tökéletesség. Ez nekem sosem ment a fejembe, ezért hiszem azt, hogy isten a szeretet maga, a szeretet pedig a szeretethimnuszi szeretet, ami mindent eltűr, elvisel stb... hát ilyennek kéne lennünk, de ettől még én nagyon távol érzem magamat.
A feltétlen szeretet nekem nem tűnik könnyű útnak. Igencsak nehezemre esik szeretni azt az embert, aki ellopta a tárcámat benne a bankkártyámmal, irataimmal, és a nődokinak szánt pénzzel, mialatt szültem például. Én nem tudnék a tolvajomnak még ugyanannyit adni, és hozzá teljes szívből azt kívánni, hogy legyen a pénzeimmel boldog. Használja fel őket egészséggel stb.
Pedig ha tényleg szeretném, a krisztusi értelemben, ezt kéne tennem teljes szívemből.
Réka

Szia Bejbee!
Nagyon aranyos vagy.
Írtad, hogy szerinted nem fogok egyedül maradni sem vallási, sem egyéb területeken.
Ezt miből gondolod, mi lehet a megoldás?
Ha gondolod, akkor szerintem ezt privátban írd meg az alábbi e-mailcímre: szanna@chello.hu
Üdv.

Szia, Ricsosz Kedves!

Szerintem nem megbotránkoztató a spiritizmus gyakorlása, csupán a Bibliához nincs semmi köze, sőt, a kettő úgyszólván, összeegyeztethetetlen, de nincs itt probléma, mindannyian tökéletlenek és ellentmondásosak vagyunk.

Anna, szerintem nincs semmi baj.
Egyébként sem élünk feltétlenül kegyes világban, ráadásul az élet mindenkinek más és más sorsot szánt.
Nagyon helyesnek tartom, hogy a maximumra törekszel, de ne menjen rá az egészséged, ne keseredj el, az útkeresés is rendben van és az is meggyőződésem, hogy nem fogsz egyedül maradni, sem a vallási területen, sem pedig a hallássérülésedet és az egyebeket illetően, amelyekből néhányat már megosztottál itt és a blogon is, amit most befejeztél.

Vigyázzatok magatokra!

Szia Anna!

Megkaptam, és köszi szépen.
Amint időm lesz, átrágom magam rajta. :)
Üdv:
Ricsosz

Sziasztok!
Szerintem nem sértetted meg senkinek a vallási meggyőződését, legalábbis az enyémet biztosan nem.
Abban tényleg igazad van, hogy teljesen unalmas lenne a világ, ha mindenki egyformán gondolkodna mindenről.
A baháí alapvető szent iratokat meg küldöm neked priviben.

Ja, még valami:
Réka hozzászólásait ne vedd bántásnak, hidd el, jót akar neked, csak egy picit nyers stílusban fogalmaz.
Te így látod a világot, ő meg úgy.
Ettől vagyunk különbözőek. Ha nem így lenne, nem lenne unalmasabb a világ?
:)
Üdv:
Ricsosz

Szia Anna!

Én azt gondolom, hogy ha a Bahái hitben meg tudod találni azt, amit keresel, akkor ne félj rálépni az útra.
Én teljesen ezoterikus vonalon mozgok, két éve a Villás Béla által vezetett Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza tagja vagyok.
Mindezek mellett elkezdtem a Béla által tanított spirituális mester képző tanfolyamot, most tartok a második fokozatnál.
Itt is van nem kevés mágikus rituálé, gyakorlat, stb. amit meg kellett tanulnom, októberben pedig sámán-avatást kaptam.
Lehet, hogy egyesek ezen megbotránkoznak, de két évvel ezelőtt ez nekem nagyon sokat segített, ezért ajánlottam Annának is, de mivel leírta, hogy őt leginkább a Bahái hit vonzza, ezért azt javaslom:
"Ha teszel egy lépést Isten felé, ő százat tesz feléd."
Amikor én elkezdtem ezt a fajta spirituális utat, én is nagyon féltem, mégis megtettem az első lépést, és még ki tudja, hányat azóta.
Nekem is volt igen sok rossz időszakom ezalatt a két év alatt (Durgi barátom tudna erről mesélni, de nem publikus :)) de mégis itt vagyok, és próbálom megtalálni önmagamban azt a pici isteni szikrát, ami mindenkiben ott van.
Nagyon sajnálom, ha ezzel az ezoterikus hozzáállással sértettem bárkinek a vallási- vagy hitbeli meggyőződését, de úgy gondoltam, hogy a példa adott, a rituális gyakorlatokat meg szerintem bármelyik hittestvéred meg tudja mutatni.
Egyébként a Baháiak szent könyvét én is szívesen elolvasnám, már csak azért is, hogy tudjam, mi ez, ha szóba kerül.
Üdv mindenkinek, és búék (mindenki oda, ahová akar. :))
Uff: én voltam a megtestesült ricsosz.

Sziasztok!
Réka, először neked is Buék!
Abban teljesen igazad van, hogyha valaki megházasodik, akkor jöhet ezzel egy csomó probléma, de ez csak akkor lehet, ha nem a megfelelő személlyel kötött valaki házasságot. Ha valaki nem a megfelelő személlyel köt házasságot,a kkor az élete tényleg sokkal rosszabb lesz. Ha a megfelelő személlyel köt valaki házasságot,akkor is alkalmazkodni kell egymáshoz a két félnek, de ez nem probléma, hanem ez egy kihívás, amit meg kell oldani.
Ha én mondjuk azért mennék hozzá Nagy Bélához, mert felveszek egy bizonyos vallást, és a környezetem engem így nem fogad el, és engem Nagy Béla megsajnál, és elvesz feleségül, és én ebből a helyzetből így menekülök ki, mert Nagy Béla elfogad így, és segít megoldani az ezzel járó kihívásokat. Tegyük fel, hogy Nagy Béla rendes ember, és minimális benne a rosszindulat, de én nem szeretem Nagy Bélát, nem szerelembőlmennék hozzá, akkor az életem egy idő után tényleg maga lenne a Poklok Pokla. Ha emellé egy gyereket is szülnék, akkor meg már problémák triplája lenne a köbön. Nagy Béla találna magának egy nőt, akit tényleg szeret, és eltűnne, mint a kámfor,és én ott maradnék egy picurkával egyedül.
Önmagában a szülés, meg a házasság nem rossz dolog, de ha a szülés nem a megfelelő élethelyzetben történik, akkor abból nagyon rossz dolgok sülhetnek ki.
Teljesenmás a helyzet akkor, ha az adott személyt szinte eszelős ragaszkodás fűzi Istenhez, mert akkor a rossz dolgokat, a nagyon rosz dolgokat is Isten akarataként éli meg.
Most térjünk ki a vallási dolgokra is. Embereket szeretni nagyon könnyű, és úgy szeretni bármit, és bárkit bármikor egyáltalán nem nehéz, legalábbis nekem nem, de Istent szeretni, Istent elfogadni, Istenhez kimondhatatlanul ragaszkodni Isten akaratát feltételek nélkül elfogadni nagyon-nagyon nehéz. A Bibliai úton ez nem követelmény annyira, és nekem ez az Istenhez való kimondhatatlan ragaszkodás nagyon hiányzik/hiányzott, meg aztán az általam tanult hittételek, hitbeli dolgok nem váltak meggyőződésemmé, azt az utat nem tudom megélni teljes szívből, ezért szükségem van egy másik útra, ahol még inkább tudok ragaszkodni Istenhez, és az Istenhez való ragaszkodásom annyira erősé válik ezáltal, hogy nem fogok félni az óriási kihívásoktól.
Már megtaláltam ezt az utat a baháí vallás által, de nem merek rálépni erre az útra, mert teljesen fel fogja forgatni az életemet, totál át kell alakítanom a napirendemet, mindent felborít majd ez a váltás,és amikor célzok rá, hogy ez a helyzet velem, akkor azt tapasztalom, hogy ezt a környezetem nem fogadja el, és már előző hozzászólásomban leírtam, hogy milyen nehézségekkel állok szemben úgy nagyvonalakban, de röviden csak annyit, hogy ennek a vallásnak is vannak előírásai, és én mindig maximalista voltam magammal szemben, és ha nem tudom teljesíteni az összes előírást, mert ehhez nem kapom meg a megfelelő segítséget,akkor nagyon depressziós lennék, meg mindenféle bajom lenne, már így is van sajnos mindenféle testi nyavalyám a megoldatlan lelki terhektől.
A baháí út egyáltalán nem könnyű: sokkalnehezebb, mint a keresztény út, ésminél nehezebb úton halad valaki, annál közelebb kerül Istenhez, és nekem minden vágyam nagyon közel kerülni istenhez. Rengeteg problémám van mostanában, de mégis sokkal jobban ragaszkodom a Teremtőhöz, mint eddig bármikor.
Egy baháí hitű teljesen másképpen gondolkodik házasságról, emberi kapcsolatokról, mint az emberek többsége, és a rossz dolgokat is sokkal jobban el tudja fogadni, mint a legtöbb ember, de ha ő is rosszul csinál valamit, akkor az életét ugyanúgy el tudja szúrni, mint bárki más, aki nem baháí hitű, csak ő annyira ragaszkodik Istenhez, hogy nem kerül ettől totál padlóra, hanem Isten segítségét kérve azon dolgozik, hogy hogyan tegye helyre, amit elszúrt, vagy ha már visszafordítani nem tudja, hogyan lehet valami nagyon jó a triplarosszból.
Egy baháí hitűt a házasság fejleszti lelkileg, és nagyon erősen ajánlott egy baháí hitűnek a házasság, mert az ember a házasságban tud leginkább lelkileg fejlődni, persze csak akkor, ha a megfelelő személlyel köt házasságot, ezért nyilatkoztatta azt ki Isten Bahá'Ulláh Prófétának a Kitáb-Í-Aqdas szent lapjain, hogy a házasulandóknak mind testileg,mind lelkileg vonzódniuk kell egymáshoz. A házasság egy baháí hitű szemében a házasság istenszolgálat, a munka is istenszolgálat, hát nem gyönyörű? Ilyesmi egyetlen vallásban sincs, egyetlen vallás szent könyve sem emeli a munkát az istentisztelet rangjára a Kitáb-í-Aqdas-on kívül.
Sorolhatnám még oldalakon keresztül, hogy miért érzem úgy, hogy a baháí vallás gyönyörű, és úgy szuper az egész, ahogy van, legalábbis nekem az, de ezt csak az érti meg, aki ezt a fantasztikus valamit megéli, a szívében érzi.
Amikor elolvastam a Kitáb-í-Aqdas-t, meg Bahá'Ulláh Rejtett szavak című művét, úgy éreztem, hogy hazataláltam, itt van, amit már annyira régóta keresek, Isten kinyitotta a szívemet e vallás felé,és a szívem befogadta a baháí hitet.
Most ott állok egy ajtó előtt, de nem csöngetek be, és sajnos tudom, hogy magától nem fog kinyílni az az ajtó, és nem fog onnan kiszólni Isten, hogy Anna, gyere már be légy szíves, minek állsz ott már gigászi hosszú idő óta, stb. Lehet, hogy nem hiszek eléggé Istenben,mégsem ragaszkodom annyira a Teremtőhöz, mint amennyire kellene, mert akkor nem rettegnék attól, hogyha felveszem ezt a vallást, akkor pillanatok alatt úgy fog összeomlani körülöttem minden, mint egy kártyavár.
Tudom, hogyha Isten eltöröl valamit, azt azért teszi, hogy valami sokkal jobbat adjon helyette, de ezt a hittételt csak az agyam tudja, szívemben még nem tudom megélni úgy, hogy aszerint is cselekedjek.

Ha felveszem a baháí vallást, és az előírások teljesítésében, bizoynos dolgokban, amiket emiatt meg kell tanulnom, mivel nem látok, és ezen dolgokra nem lehet rájönni vakon, meg vannak dolgok, amikben életem végéig segítségre fogok szorulni amiatt, hogy hallássérült is vagyok, pl. eljutni valahova, és ha ezen dolgokban a családom, meg a környezetemben lévő emberek nem fognak nekem segíteni, meg piszkálnának engem az új vallásom miatt, amire sajnos nagy esély van, akkor tényleg össze fog omlani minden,mint a kártyavár.
Az angol nyelv tanulása pl. nem gond, ami a baháí vallás felvételét követően nélkülözhetetlen több okból is, mert van Internet, meg szereztem angol könyveket, meg szuper angol szótárat, meg találtam vallási szaknyelvhez is magyar-angol szószedetet az Interneten,meg angol nyelvű imákat is találtam az Interneten, de van egy csomó dolog még, aminek a megtanulása nem fog menni nekem segítség nélkül, pl. leborulás Akkó irányába, a rituális mozdulatok elvégzése ima közben úgy, hogy az eredeti helyzetemből ne mozduljak ki, normálisan beosztani az időmet, és még rengeteg mindent.
Azért fog el a félelem 2012-től, hogy vajon mennyit fogok 2012-ben bénázni, és hogy tényleg teljesen el fogom bénázni a dolgaimat, vagy addig-addig bénázok, amég valaki meg nem sajnál, és segít azokban a dolgokban, amik nekem nagyon nem mennének.
Isten segítségét kérem abban, hogy a bénázást felemelkedés, kimondhatatlanul hatalmas öröm kövesse,és ne a teljes csőd legyen az eredmény.
Remélem, ezt a hosszú monológot lesz türelmetek végigolvasni.
Sok szeretettel ölelek mindenkit: Anna

Sziasztok! Szia, Anna!

Örülök, hogy azért volt, aki észrevette a levelem szándékát, amelyet egyáltalán nem a rosszindulat vezetett. De így akarjon segíteni az ember... na, azért még próbálkozom.:)
Anna barátnőjének véleményét osztom a házasságba meneküléssel kapcsolatban. Az emberek azt gondolják, ha megházasodnak, megoldódik az életük, de ettől pusztán sosem oldódik meg, csak rosszabb lesz. Aztán azt gondolják, majd jó lesz, ha lesz gyerekük, és szülnek. Aztán még rosszabb lesz. Házasságba és szülésbe menekülni nem javaslok senkit.
Én jobb híján római katolikus vagyok, és mindenképpen keresztény. Anna, miért gondolod, hogy a bibliai út, amely a szeretet útja olyan könnyű?
Szerinted könnyű feltétlenül szeretni mindenkit, bárkit?
És itt arról a szeretetről beszélek, ami a szeretethimnuszban meg van írva, és mindezt bárki iránt?
Lehet, hogy lehetne jobbat is kívánni, de rövidebbet biztosan nem:
BÚÉK!:)
Réka

Szia Anna!

Igen, volt türelmem végig olvasni a válaszodat, és díjazom az őszinteségedet.
Nekem volna egy ötletem, de ezt majd inkább privátban, a
ricsosz78@gmail.com
email-címre ha írsz, megbeszéljük.
Tudod, én nagyjából két éve találtam meg azt a hitet, melyet jelentős százalékban a magaménak mondhatok.
Azt tudnod kell, hogy soha nem fogsz olyan vallást találni, amelyben minden, és mindenki tökéletews, mivel a vallásokat, és az egyházakat emberek alkotják, és -mint ilyenek- hajlamosak istent játszani.
Ezt majd privátban kifejtem, ha felveszed velem a kapcsolatot.
Abból, amit írtál, arra következtetek, hogy érdemes lenne neked megismerni azt az utat, amin én is járok, hátha az a te utad is.
Persze, lehet, hogy nem, de szerintem megér egy kis utánajárást.
Most zárom levelem, ha érdekel bővebben is, akkor a
ricsosz78@gmail.com
emailcímen folytassuk privátban.
Üdv:
Ricsosz

Sziasztok! Szia Ricsosz!
Ez óriási,ez fantasztikus!! Amióta elolvastam ahozzászólásodat, úgy érzem, majd kiugrok a bőrömből.
Nagyon érdekel, hogy az általad leírt eszmefuttatásból mit szerettél volna kihozni.
Amit Iránnal%/Izraellel kapcsolatban írtál, bárcsak ilyen egyszerű lenne ez az egész. Az a helyzet, hogy én nagyon szeretem azokat az embereket, mármint az irániakat, de az összes többi embert is, de őket különösen, de hogy miért, azt nem tudom, és nagyon taccsra tenne engem lelkileg, ha Izrael, vagy Amerika, vagy bárki megtámadná őket. Irakot is nagyon szeretem,mármint az irakiakat,meg az egész közelkeleti kultúrát, közelkeleti embereket, és nagyon taccsra tud engem vágni lelkileg, ha ott háború dúl.
Én is azt szeretném, hogy 2012 a felemelkedés éve legyen számomra.
Azt gondolom én is, hogy az élet többről szól a mértéktelen fogyasztásnál: hiszem, hogy azért élek, hogy Istent szolgáljam. Istent pedig a nálam rászorultabb, szerencsétlenebb emberek segítésével, és neki tetsző erényeks/erkölcsös életmóddal tudom szolgálni. A 2011-es évben nagyon sokat jártak ag ondolataim Isten körül, és Isten számos utat mutatott nekem, hogy mennyiképpen lehet szolgálni/imádni Őt.
Hiszem, hogy mind a hétmilliárd ember ugyanazt az egyetlen Istent imádja, csak más néven szólítja meg, más szertartások szerint tiszteli Őt. Hiszem, hogy rengeteg ösvény létezik, de mindegyik ösvény Istenhez vezet a különbség az, hogy az egyik ösvény keskenyebb, a másik szélesebb, az egyik meredekebb, a másik kevésbé, de mindegyik úton eljuthatunk Istenhez.
A 2011-es év arról szólt, hogy azt keressem, hogyan tudnám a legjobban szolgálni, milyen módon tudnám a leginkább imádni Istent.
Rendkívüli változásokon mentem át 2011-ben, és sokkal jobban ragaszkodom a Teremtőhöz, mint eddig bármikor. Engem római katolikusnak kereszteltek, de egy hosszú folyamat eredményeként 2011 végére megvilágosodott előttem, hogy nem ez az én utam, és nem is foglalkozom a vallással, de ennek ellenére szinte eszelősen ragaszkodom Istenhez, és sokkal erősebben hiszek Istenben, mint eddig bármikor.
2012-től sok mindent várok, de a legjobban azt várom 2012-től, hogy megtaláljam az új vallásomat, majd megtaláljam az Isten által mellémrendelt férjet, akivel együtt tudjuk szolgálni Istent az élet minden területén.
A fejlődő világban szeretnék dolgozni, vagyis ott embereknek segíteni, és ennél nincs nehezebb istenszolgálat, de én erre érzek elhivatottságot.
A legjobban az izgat, hogy mi lesz az új vallásom, és olyan jó lenne, ha ez eldőlne 2012-ben.
2011-ben elolvastam a Koránt, de csalódást okozott, mert bár előtte sokat olvastam az iszlámról, és nagyon csodálatos vallásnak tartom, azonban a Korán elolvasásával bizonyossá vált számomra, hogy az az ösvény nekem túl nehéz lenne, nem lenne hozzá lelkierőm, hogy azon az ösvényen haladjak. A Biblia által kínált ösvény azonban túl könnyűnek tűnik számomra, és ez az út nem teszi azt lehetővé, hogy életem végéig kimondhatatlan ragaszkodást érezek a mi csodálatos Teremtőnk iránt.
2011-ben találtam meg teljesen véletlenül a baháí vallást. Elolvastam a Kitáb-í-Aqdas-t, ami e vallás szent könyve, és Bahá'Ulláh Próféta más írásait is, és úgyéreztem, hogy a szívem kezd megnyílni e vallás felé. Az a baj, hogy sajnso sokannem ismerik ezt a vallást, és tele vagyok kétségekkel, egyfolytában őrlődöm/gyötrődöm, és erre az egészségem is ráment, és lehet, hogy hónapokig gyógyszereket kell majd szednem. A betegségtől nem félek, mert vannak nagyon jó gyógyszerek, meg van egy ismerősöm, aki asszistens egy orvosi rendelőben,és ő azt mondta, hogyha csak akkor foglalkozunk a betegséggel, amikor feltétlenül muszáj, pl. ha nagyon fáj valamink, vagy be kell venni a gyógyszereket, vagy vizsgálatokra kell menni, vagy fel kell íratnia gyógyszert, mert elfogyott, stb.akkor azzal nagyban elősegítjük a gyógyulást. Az számomra nem kérdés, hogy meggyógyulok-e,mert persze hogy meg fogok gyógyulni, de ha a betegség lelki okai nem szűnnek meg, akkor újra fog kezdődni az egész elölről.
Sajnos én most nem igazán tudom, merre induljak el, mit csináljak,mi lesz az új vallásom, stb.
Ezért is várok csodát 2012-től, hogy hátha akkor történik valami, és így kiderül.
Nagyon erős késztetést érzek aziránt, hogy 2012-ben ellátogassak különféle Afrikával kapcsolatos rendezvényekre, és 2012 elején el fogok menni az Afrikai-Magyar Egyesület székházába körülnézni,meg beszélgetek majd az ot dolgozókkal, mert valami nagyon erős érzés késztet arra, hogy nekem oda kell mennem. Úgyérzem, hogy az a nap, amikor odamegyek, és beszélek majd az ott dolgozó/véletlenül ott tartózkodó emberekkel, útjelzőtábla lesz az életemben. Nem tudom, hogy mi ezzel Isten terve, de nyilván Istennek ezzel valami különleges terve van, különben nem éreznék arra rendkívüli késztetést, hogy elmenjek az Afrikai-Magyar Egyesület székházába körülnézni, de bármi is legyen Isten terve ezzel,én elfogadom az Ő akaratát, mert Isten tudja a legjobban, hogy mi a jó nekünk.

Nagyon félek 2012-től, de nem a világvége miatt, mert abban nem hiszek, hanem attól félek, hogy 2012-ben sikerül eldöntenem, illetve Isten véglegesen arra az ösvényre vezet engem, amire ő engem szánt, és megtalálom az új vallásomat, de a környezetem ezt nem fogja elfogadni, és az új vallásommal járó életmódváltásban nem fog nekem senki segíteni, én ettől rettegek, de nagyon.
Attól félek, hogy kétségbeesésemben nem fogok tudni mást csinálni, mint feladni egy hirdetést valahol, hogy x vallású fiúk,keres-e valaki magának feleséget, vagy x vallású nő nagyon sürgősen férjet keres, és bár totálisan nem lennék még kész a házasságra, mégis muszáj lenne férjhezmennem valakihez, akit felszedek valahol véletlenül az Internetről, vagy ki tudja honnan, mert egy belső erő fog erre kényszeríteni, a lelkiismeretem, az Istenhez való szinte eszelős ragaszkodásom fog arra kényszeríteni, hogy felszedjek valakit, hogy megsajnáltassam valakivel magam oly annyira, hogy az a bizonyos férfiembert a sajnálat arra viszi rá, hogy engem elvesz feleségül, mert őmaga is rendkívüli módon ragaszkodik a Teremtőhöz, komolyan veszi vallását, vagy ha nem az általam választott új vallás követője, és nem követ semmilyen vallást, szimplán hisz a Teremtő létezésében, akkor is nagyon szereti az embereket, és látja rajtam, hogy én mennyire ragaszkodom a Teremtőhöz,és azt fogja gondolni, hogy szegény, szerencsétlen nő, mennyire szeretné szolgálni Istent az általa választott ösvényen, de nem tudja szegény,mert nem hagyják, majd én segítek neki, és elvesz engem feleségül,és utána ténylegesen is fog segíteni abban, és addig, ami a vallással kapcsolatos, és ami nem megy egyedül, vagy azért, mert látni kell hozzá, vagy azért, mert egy látó megtanulja magától, egy vakot azonban meg kell bizonyos dolgokra tanítani, mert nem jön rá magától, stb.

Van egy gyengénlátó barinőm, aki nincs fent a Vakinfón, és ő erre a forgatókönyvre azt mondta, hogy Anna, ennél hatalmasabb baromságot nemigen tudnál csinálni 2012-ben, vagy bármikor, de én visszakérdeztem, hogy tudsz jobbat, akkor mondjál jobb megoldást, és szegény barinőm nem tudott mondani semmit, csupán azt, hogy ő ennél rosszabb megoldást a problémáimra el sem tud képzelni.
Jómagam is úgyérzem, hogy ez nemtökéletes megoldás, de reménykedem abban, hátha mégsem kell ehhez a megoldáshoz folyamodnom, vagy ha mégis erre kényszerülnék,a akkor a rosszul induló valamiből Isten segítségével valami hiperszuper dolog kerekedik ki.
Remélem,most már világos sokatok számára, hogy miért félek 2012-től, de mindenki másnak, aki fél 2012-től,megvan az oka, hogy miért fél tőle.
Ricsosz,és a többiek remélem lesz türelmetek ezen eszmefuttatásomat végigolvasni,és ha van ezzel kapcsolatban, vagy bármivel, ami 2012-höz kapcsolódik mondanivalótok, folytathatjuk a beszélgetést itt is, vagy az alábbi elérhetőségeim valamelyikén:
E-mail: szanna@chello.hu

Sziasztok!

Érdekes ez a téma, és igen filozofikus.
Végig sikerült olvasnom az összes hozzászólást; Durginak abban igaza van, hogy ez több oldalról is megközelíthető.
Sajnos a világ jelenlegi struktúrája -mind gazdasági, mind ideológiai szempontból- borotvaélen táncol.
Az én véleményem szerint 2012 az átrendeződések éve lesz, elsősorban egy magasabb szellemi szintre való felemelkedés lehetősége lesz az embereknek felkínálva.
Aki hajlandó a napi roboton kívül mással is foglalkozni, pl. megtalálni önbagában azt a belső hangot, melynek segítségével rátalálhat a lelkében lakozó isteni részre, annak 2012 áldást fog hozni.
Sajnos azonban nagyon keveseknek adatik meg ez, mert a "konkurencia" odalenn mestere a különböző akadályok felállításának.
Így hát lesznek, akik beleragadnak majd a mindennapi túlélésért folytatott küzdelem értelmetlen játékába.
Ezek általában azok az emberek, akik nem tudják, és nem akarják megérteni, hogy nem arról szól az élet, hogy egyél, igyál, pározzál, harácsoolj minél többet, mert ha nem ezt teszed, lemaradsz, végezetül pedig jutalmad az lesz, hogy elrohadhatsz a földben, mert az itt gyűjtött kincseidet nem viheted magaddal, hanem arról kéne, hogy szóljon, hogy felfedezzük önmagunkban a bennünk rejlő isteni részt, és hogy -bár nem tartom magam keresztény embernek, inkább a spiritualitás érdekel- mégis bibliai hasonlattal éljek- megtaláljuk azt a tálentumot, amit a földi életünkre kaptunk.
Ez lehetséges így is, úgy is, én nem állítom azt, hogy csak az a jó megoldás, amit én mondok, van róla már ugyan némi tapasztalatom, de még én is messze járok ettől, legalábbis nekem is vannak még -nem kevésszer- sötét gondolataim.
Senkit nem hibáztatok azok közül, akik érdektelenek a földön túli dolgok, ill. az Istennel való kapcsolat rendezése iránt, de mindenkit csak arra buzdítanék, kezdje önmagát picit jobban megismerni, és feloldozni.
Akit esetleg érdekel, mit is akartam ebből kihozni, az írjon nyugottan.
Anna, te nem jársz rossz úton, el lehet dönteni, hogy "már pedig nem érdekel Izrael, nem érdekel Irán, rám nem lesz hatással" és akkor nem is lesz. Legalábbis a te életedre nem.
Istennel nem egy közössségnek kell felvenni a kapcsolatot, hogy védelmet adjon, hanem az egyénnek, mindenkinek külön-külön.
Most zárom soraimat, mert már kezdek befáradni magamtól.
Üdv:
Ricsosz.
:)
U.I:
Mindenkinek kellemes ünnepeket.
Boldog újévet nem kívánok, mert én azt szeretném, ha egyszer már végre mi lennénk boldogok, és nem az újév. :)

Szia Bejbee!
Nagyon örülök annak, hogy teljesen elégedett vagy önmagaddal, és a világgal: ez irigylésre méltó, mert mostanában kevés elégedett emberrel találkozom akár az Interneten, akár a valós életben,mert mindenki csak panaszkodik, és többen 2012-től várják a csodát, de eszükbe sem jut, hogy nekik is tenni kellene azért, hogy az általuk annyira várt fantasztikus dolgok bekövetkezzenek. Jómagam is nehezen tudtam magam arra rászánni, hogy ne csak a csodát várjam, hanem tegyek is azokért a dolgokért, amelyeknek megvalósulására annyira vágyom. Igaz, rengeteg nehézségbe ütközöm, amelyek az egészségemet is teljesen kiütötték, de bízom abban, hogy érdemes lesz erőfeszítéseket tenni, és idővel fantasztikus eredmények lesznek.
Kívánom neked, hogy a 2012-es év még a mostaninális szuperebb legyen.

Sziasztok! Szia Laci!
Sajnos az tény, hogy az ország helyzete vacak, ezt kárlenne tagadni, azonban szerintem mindenki tehet azért, hogy neki személy szerint sokkal jobb éve legyen, mint az előző volt. Az ország helyzetén csak akkor tudunk változtatni, ha előbb magunkban teszünk rendet, magunk körül teszünk rendet, tudjuk, hogy hol a helyünk a világban.
Ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, akkor tennie kell érte, hogy ez jobb legyen.
Nagyon nem támogatom azt, hogy a magyar emberek külföldre menjenek dolgozni, mert ez további gazdasági leépüléshez vezet, de mégis azt mondom, hogy a helyzet már annyira ramaty, hogy arra biztatok minden olyan látássérültet, akinek megvan hozzá a megfelelő nyelvtudása, és ért is valamihez, amit külföldön kamatoztatni tud, hogy vágjon bele, és 2012-ben indulás a nagyvilágnak.
Laci, te angolul is tudsz, az informatikához is értesz elég jól, ha nagyon úgy érzed, hogy nem boldogulsz itthon, akkor szerintem szóljon arról a 2012-es év, hogy elmész külföldre dolgozni, és ha már jól megszedted ott magad, hazajössz, és itthon megvalósítod a további terveidet.

Sziasztok!
Szerintem ilyen lesz, ha nem rosszabb. Ráadásul ezt már azelőtt megmondták, mielőtt bekövetkezett volna, de a tervek már biztosak voltak.
Üdv:
L.